![]() In de werkvelden van therapie, organisatieontwikkeling en HR is een systemische kijk en de inzet van opstellingen al langer bekend. Niet iedereen is er fan van, maar dat het een vruchtbare methodiek is om tot de juiste diagnose van een probleem te komen, is voor velen evident. Dat geldt niet voor het werkveld van communicatie, marketing en PR. Daar zijn een systemische kijk en de inzet van opstellingen nog onbekend en nog niet bemind. Onderzoek Daar wil ik graag verandering in brengen en wel door een onderzoek te starten naar de systemische wetmatigheden van het communicatieveld. Het communicatieveld is door alle digitale kanalen almaar complexer en rijker aan het worden. Allerlei systemische vragen heb ik daarbij: wat is te ontdekken over ordening, wanneer is een systeem compleet, welke uitwisselingen tussen systemen zijn vruchtbaar en hoe werken bestemming en leidende principes in dat veld? Op al die vragen zou ik graag antwoorden vinden en daarvoor zoek ik mede-ontdekkers. Strategische keuzes De wereld van communicatie verandert in zo'n hoog tempo, dat het bijna niet meer te voorspellen is wat er gebeurt wanneer we keuzes baseren op ervaringen uit het verleden. Dat is zinloos geworden. Experimenteren lijkt veel zinvoller, maar dat is vaak moeilijk te verkopen aan een college van bestuur of MT. Systemisch werken biedt een kans om heldere en goed gefundeerde beslissingen te nemen op basis van wat zich toont in een opstelling. Maar we weten er collectief nog weinig vanaf. Daar gaat verandering in komen. Op de laatste woensdagen van de maand, van 19.30 tot 22.30 gaat het onderzoek van start. In het Color Business Center Ede, waar ik mijn kantoor heb. Ik zorg voor koffie en thee. De data zijn:
Oproep Als je van bovenstaande enthousiast wordt, en ofwel systemische kennis en ervaring hebt, ofwel uit het communicatiewerkveld komt (liefst leidinggevend en/of projectleidend) en graag mee wilt werken aan dit onderzoek, stuur dan ajb een mailtje aan tessa(at)greenpepr.nl. Kom een keertje, of elke keer, breng een vraag in, een case, en/of je eigen kennis. Allemaal helemaal goed!
5 Reacties
![]() Sinds een week of drie zit GreenPePR in het Color Business Center te Ede. Een fijne plek waar meer organisaties zitten, groot en klein, die zich met Food bezighouden. Ook ik ben die kant op aan het bewegen, maar daarover later meer. Omdat Arnoud Hoogendoorn, directeur van het bedrijvenverzamelcentrum, mij geweldig heeft geholpen met het inhuizen en we allemaal leuke plannetjes aan het smeden zijn voor toekomstige ondernemingen, schreef en verstuurde ik een persbericht. Over het Color BC dat ruimte geeft aan Foodgerelateerde bedrijvigheid. Al snel werd Arnoud benaderd door freelancejournalist Freek Wolff die een artikel voor Ede Stad wilde schrijven over die focus op Food. Freek kwam naar het kantoor en we hebben met een aantal mensen/bedrijven een gesprek met hem gehad. Superleuk en vanuit PR oogpunt succesvol, maar...ik vond het enorm lastig om te vertellen over mijn werkzaamheden met GreenPePR! Het was al eens eerder door m'n hoofd geschoten of het geen tijd was zelf een mediatraining te volgen. Intussen heb ik al honderden mensen geleerd hoe ze een goed interview geven, maar had zelf geen idee wat m'n valkuilen zijn. Nou, dat weet ik nu beter. Zo heb ik uitgebreid stilgestaan bij StartLife, dat ik een warm hart toedraag, net als TEDxEde. Maar niet bij wat ik zelf te bieden heb of voor andere bedrijven kan doen. Gemiste kans dus. Bovenaan deze blog staat My first interview. Daardoor zou je kunnen denken dat bovenstaande interview mijn eerste was. Dat is feitelijk onjuist. Mijn eerste interview vond namelijk zeker twintig jaar geleden plaats. Toen ik net eindexamen Duits had gedaan. Ik werd gequote in de krant, mijn vader heeft het artikeltje nog. Magisch vond ik het: mijn woorden in het Rotterdamsch Dagblad. Daar startte mijn liefde voor PR en het interview. Beetje jammer dat ik het er toen beter vanaf bracht ;-). |
Archief
Februari 2019
|